تعمیر انواع لوازم برقی خانگی

تعمیر انواع لوازم برققی خانگی در مشهد

تعمیر انواع لوازم برقی خانگی

تعمیر انواع لوازم برققی خانگی در مشهد

تعمیر ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، یخچال و ... در مشهد.
همراه با تیم صانا سرویس

  • ۰
  • ۰

یکی از مهم ترین قسمت های یخچال گاز مبرد است که با شرکت در چرخه فرآیند کاهش دما در نهایت باعث خنک شدن فضای داخلی یخچال می شود.

گاهی ممکن است در حین استفاده از یخچال با کاهش یا به پایان رسیدن گاز و مشکلات مختلفی در کارکرد یخچال مواجه شوید. در این زمینه: علت کاهش یا عدم وجود گاز در یخچال، علائم کاهش یا عدم وجود گاز، اقداماتی که برای جبران گاز باید انجام شود، عملکرد این قطعه در سیستم خنک کننده، نوع گاز و ..... تاثیر گذار است.

چرخه فشرده کردن گاز یخچال

در سیکل تراکم ابتدا گاز وارد کمپرسور می شود و در این قسمت فشار آب به دمای بالایی می رسد در نتیجه دمای بالا رخ می دهد و پس از رسیدن به دمای بالا به داخل لوله کندانسور می ریزد و این سیکل باعث کاهش حرارت گاز مبرد خواهد شد. جالب است که مبرد پس از کاهش دما به حالت مایع در می آید.

پس از مایع شدن گاز، این ماده از شیر فشار شکن عبور کرده و وارد محفظه خنک کننده (اپراتور) می شود. پس از ورود به این محفظه فشار گاز کاهش یافته و به همان شکل آب وارد یخچال می شود. این فرآیند گاز یخچال به طور مکرر انجام می شود تا دمای فضای داخلی کاهش یابد.

در زیر با عملکرد سه جزء کمپرسور، کندانسور و شیر فشار شکن در سیکل تراکم گاز آشنا خواهید شد.

  1. کمپرسور: فشرده سازی گاز در لوله
  2. کندانسور یخچال : کاهش دما گاز مبرد
  3. شیر فشار: آماده سازی گاز برای ورود

کاهش یا به پایان رسیدن گاز یخچال

یکی از شرایطی که ممکن است هنگام استفاده از یخچال با آن مواجه شوید، کاهش یا تخلیه گاز است که در واقع در کارکرد عادی یخچال شما اتفاق نمی افتد مگر اینکه نشت گاز در یخچال شما وجود داشته باشد.

همانطور که قبلا گفتیم گاز مبرد باعث کاهش دمای داخلی و سردی یخچال می شود که گاز داخل یخچال را بسیار مهم می کند و در این حالت باید در زمان کم شدن گاز و یا اتمام گاز به شارژ مجدد گاز یخچال بپردازید. ممکن است دلایل مختلفی برای نشتی گاز وجود داشته باشد که در زیر چند نمونه از این دلایل را به شما معرفی کرده ایم.

  • نشت گاز در بین لوله های کندانسور
  • نشت گاز در اپراتور
  • خرابی کمپرسور یخچال
  • طولانی شدن عمر یخچال
  • و ..

رایج ترین علائمی نشتی گاز در یخچال

همانطور که پیش تر ذکر کرده ایم، نشتی گاز منجر به کاهش و در مواردی اتمام گاز یخچال خواهد شد که در این صورت شناسایی علائم نشتی گاز از اهمیت بسزایی در صورت استفاده از یخچال، برخوردار است.

اگر گاز یخچال کم یا تمام شده باشد، علائم مختلفی را مشاهده خواهید کرد. در زیر رایج ترین علائم کاهش گاز یخچال در دستگاه را معرفی خواهیم کرد، تا بتوانید آنها را پیدا کنید و در مدت زمان کوتاهی  علت نشتی گاز را تعمیر یا گاز یخچال را شارژ کنید و از آسیب دیدن آن جلوگیری کنید.

  • افزایش دما در فضای داخی یخچال
  • فاسد شدن زودرس غذا
  • بوی نامطبوع اطراف یخچال
  • حرارت زیاد در بخش کندانسور هنگام انجام عملکرد
  • و ….

توجه داشته باشید در صورت نشتی گاز و یا خرابی ممکن است در قسمت های مختلف یخچال با مشکلات دیگری مواجه شوید. بنابراین لازم است در اسرع وقت نشت گاز در یخچال را رفع کنید.

طریقه شارژ گاز یخچال

برای شارژ گاز یخچال در اولین قدم باید از تکنسین تعمیر یخچال مشهد کمک بگیرید زیرا شارژ گاز یخچال نیاز به دانش، مهارت و تجربه دارد.

برای حل مشکل نشتی گاز، تکنسین ابتدا تجهیزات را بررسی می کند تا علت نشتی گاز را مشخص کند و سپس پس از تایید علت نشتی گاز، نشتی را تعمیر کرده و در صورت وجود نشتی مجدداً تجهیزات را نصب می کند. در صورت وجود گاز در خطوط کندانسور با جوش لوله ها را تعمیر می کنند و گاهی کانال ها را عوض می کنند.

پس از رفع مشکل نوبت به شارژ دستگاه می رسد که در منزل نیز قابل انجام است.

مبردها در برند های مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند که هر کدام برای سیستم های خنک کننده مختلف مناسب هستند. در واقع نمی توان از نوع گاز برای هر مدل لوازم خانگی استفاده کرد، اما نوع گاز باید طبق دفترچه راهنمای یخچال انتخاب شود.

می توانید سیم برق یخچال را چند ساعت پس از پرکردن گاز به دستگاه وصل کنید. توجه داشته باشید که بعد از پر کردن گاز سریعا یخچال را روشن کنید و سیم برق دستگاه را به پریز متصل کنید. پس از شارژ دستگاه، عملکرد دستگاه را بررسی کنید و در صورت وجود مشکل در یخچال مجدداً با تعمیرکار یخچال تماس بگیرید.

انواع گاز یخچال

همانطور که پیش تر ذکر کرده ایم، گاز یخچال دارای انواع مختلفی می باشد که هر یک از این مدل ها مناسب استفاده در یخچال های به خصوصی می باشند که بایستی با توجه به دفترچه راهنمای یخچال مدل مناسب را انتخاب کنید و هرگز بدون دانش و آگاهی کافی به استفاده از مدل خاصی از گاز مبرد برای شارژ گاز یخچال خود بپردازید.

در ادامه بهترین انواع گاز یخچال را به شما معرفی خواهیم کرد.

11R

این گاز در اصل بی رنگ و بی بو است و به دلیل نقطه جوش بالا در دمای پایین قابل استفاده است و مصرف کمتری نسبت به سایر مبردها دارد.

12R

این گاز مانند گاز 11R بی رنگ و بی بو است اما یکی از معایب این گاز این است که برای محیط زیست بسیار مضر بوده و حتی استفاده از این گاز در برخی از کشورها ممنوع می باشد.

جالب است که بر خلاف ممنوعیت این گاز در برخی کشورها، استفاده از این گاز در بسیاری از مناطق بسیار رایج است و به عنوان سوخت نیز استفاده می شود. از این گاز در سیستم های تهویه و اطفاء حریق نیز استفاده می شود.

R141

یکی از پرکاربردترین انواع گاز، این نوع گاز های خنک کننده است که بی رنگ و جامد می باشد.

این مبرد نیز به جای گاز R22 استفاده می شود و در واقع گاز سرماشی است و برای سرمایش و .... استفاده می شود.

R402

این گاز که نسبت به سایر گازها ضرر کمتری برای محیط زیست دارد در وسایلی مانند یخچال فریزر و کولر و کپسول آتش نشانی استفاده می شود.

R404

گاز اصلی بی رنگ R404 باعث خنک شدن و کاهش دما می شود. این گاز در کولر ها ، اسپیلت، چیلر و اطفای حریق کاربرد دارد.

جالب است بدانید که این گاز در صنایع مختلفی مانند خودروسازی، صنایع شیمیایی و الکترونیک کاربرد فراوانی دارد.

R600a

یکی از مزایای این مبرد این است که بسیار سرد است. بنابراین این گاز در یخچال های ساید کاربرد فراوانی دارد و همچنین گاز R600a برای محیط زیست مضر نیست.

R600a یکی از گران ترین گازها محسوب می شود. لطفا توجه داشته باشید که این گاز می تواند بسوزد و آتش بگیرد، بنابراین هنگام استفاده از آن باید بسیار مراقب باشید.

R134

این گاز قیمت مناسبی دارد و بیشتر در سیستم های خنک کننده بزرگ استفاده می شود اما در برخی از یخچال ها نیز استفاده می شود.

  • ۰۳/۰۱/۱۹
  • pani javan

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی